Termeni si conditii


1. Conditii de garantie

Perioada de garantie acordata de catre S.C. ROCO MAN AURO S.R.L. pentru piesa mentionata pe factura este de 3 luni de la data cumpararii.

Daca solicitarea de garantie este intemeiata, S.C. ROCO MAN AURO S.R.L. va inlocui produsul sau va returna banii, in termen de 15 zile.

S.C. ROCO MAN AURO S.R.L. raspunde doar de piesele vandute nu si de manopera pentru service, pretul mai mic al piesei second hand neacoperind si contravaloarea manoperei.

Daca motivul solicitarii de returnare a piesei a fost de nepotrivire la autovehiculul pentru care a fost achizitionata, piesa se returneaza cu conditia platii de catre client a taxei de deomntare, astfel:

- Agregate (motor, cutie viteze, anexe motor, punti, elemente caroserie): 300lei

Alte piese: 100lei

 

2. Certificatul de garantie

Drepturile legitime ale consumatorului sunt prevazute in cap. III, artocolele 9014 din Legea nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, Ordonanta nr. 21/1992 privind protectia consumatorulor, Legea nr. 296/2004 privind Codul Consumului.

 

3. Acte necesare pentru acordarea garantiei:

Copie dupa factura/bonul fiscal de cumparare a produsului emis de S.C. ROCO MAN AURO S.R.L.

Certificatul de garantie al produsului in original, completat corespunzator, semnat de S.C. ROCO MAN AURO S.R.L. si cumparator.

Copie dupa devizul de montaj al produsului, in care sa fie mentionata data montarii, numarul de km la montare/demontare si bunul fiscal, emise de unitatea service auto autorizat RAR.

Nota de constatare emisa de un service autorizat RAR prin care se constata si se descrie detaliat defectiunea.

 

4. Pierderea garantiei pentru motor

Constatarea de catre specialistii firmei a faptului ca defectul se datoareaza vinei cumparatorului dupa cum urmeaza:

- Rularea motorului fara ulei in baia de ulei, ceea ce duce la griparea motorului.

- Rularea motorului fara apa in vasul de expansiune, ceea ce duce la incingerea motorului, fisurarea chiuloasei, cocsarea segmentilor si deteriorarea pistoanelor.

- Incalzirea motorului in timpul exploatarii acestuia, peste limita de fierbere a lichidului de  racire, ca urmare a unei defectiuni in sistemul de racire si a nesupravegherii temperaturii motorului de catre utilizator.

- Neschimbarea curelei de distributie, filtrului de ulei si a filtrului de motorina pentru motoarele diesel.

5. Pierderea garantiei:

Cumparatorul a pierdut certificatul de garantie si bonul fiscal/factura.

Demontarea in parti componente sau subansamble a pieselor, ori deterioararea sigiliilor aplicate de S.C. ROCO MAN AURO S.R.L.

Piesele prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri, rupturi, deformari sau au suferit actiunea unor facturo externi procesului normal de functionare.

Deteriorarea ori distrugerea produslui din culpa consumatorului datorita transportului, manipularii, depozitarii, pastrarii, utilizarii, exploatarii necorespunzatoare, ori a contactului cu produse chimice agresive sau apropierii de surse de caldura.

  Produsele nu au fost montate intr-o unitate de service auto autorizata RAR ori aceste operatii au fost efectuate incorect, impreuna cu piesele conexe uzate sau defecte, fara scule ori dispozitive adecvate, fara nerespectarea tehnologiei de lucru stabilita de constructorul vechiculului sau fabricantului produsului.

La terminarea lucrarii, unitatea service auto nu a efectuat operatiile de verificare, etalonare, reglare, impuse de constructorul vehiculului sau fabricantului produselor.

Vehiculul pe care a fost montat produsul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura (socuri termince, electrice, mecanice).

Autovehiculul a fost folosit in alte scopuri decat cel prevazut de constructor sau a fost exploatat in conditii necorespunzatoare: porniri prin tractare, depasirea greutatii maxime admise, modificarea instalatiei electrice, alte modificari de orice natura.

Piesa achizitionata nu a fost construita de producator pentru autovehiculul pe care a fost montat.

Piesa s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitarii, intretinerii incorecte sau insuficiente autovehiculului, neefectuarea reviziilor periodice conform recomandarii producatorului autoturismului.

Exploatarea necorespunzatoare a vehiculului prin: depasirea regimului termic sau a turatiei maxime adminise.

Defectarea produselor datorita prezentei corpurilor straine, prafului, mizeriei in zonele de functionare a acestora.